UCAPAN PENGERUSI SEMPENA MEMPERINGATI ULTA KE-2 GPPT
Para tetamu yang dihormati,
Kawan-kawan, rakan-rakan lama dan para sahabat yang dihormati,
Selamat malam!

Harini kita mengadakan perhimpunan memperingati ulta ke-2 Gabungan Persatuan Perdamaian Thailand (GPPT). 2 tahun amat singkat, masih terlalu muda.
Kami amat berterimakasih atas sokongan dan dukungan penuh yang diberikan oleh seluruh anggota GPPT kepada kami. Kami juga amat berterimakasih atas sokongan dan dukungan yang diberikan oleh berbagai persatuan ataupun kesatuan sesaudara dan tokoh-tokoh bersahabat kepada kami.
Exco penggal pertama telah melakukan pekerjaan secara baik, mengikut kemampuan masing-masing. Dan pada pokoknya telah menyelesaikan berbagai rancangan kerja yang telah dirancangan. Sayang sekali, pada tahun yang lalu, kita kehilangan (mendiang) Kawan Yi Min, anggota exco yang juga pengurum umum GPPT, seorang kawan yang bekerja dengan amat rajin, tabah dan tahan susah-payah.
Exco penggal kedua akan sungguh-sungguh menyimpulkan pengalaman dan pengajaran yang diperolehi pada 2 tahun yang lalu, menubuhkan Liga Pemuda GPPT disemua kampung perdamaian dan unit-unit GPPT, maju mantap selangkah demi selangkah, bersatu erat dan bekerja keras, menyelesaikan setiap pekerjaan sebaik-baiknya, dan mempersembahkan hasil kerja yang lebih baik kepada semua anggota GPPT hatta masyarakat.
Sekian. Terima kasih.     
尊敬的各位来宾,
尊敬的同志们、老友们、朋友们,
大家好!

今天是我们泰国和平联合会成立2周年庆祝大会。2年,时间很短,我们还太年轻。
我们衷心感谢全体会员对泰和联的爱护和鼎力支持,我们也衷心感谢各兄弟协会以及各友好人士对我们的爱护和支持。
上一届执委会很好的、尽自己能力所能进行工作,基本完成了执委会所预定的各项工作计划。非常惋惜,我们失去了工作兢兢业业、埋头苦干的执委兼总务一民同志。
新一届的执委会将认真总结过去两年的工作经验与教训,逐村逐单位的建立青年团,稳扎稳打,紧密团结,兢兢业业,做好每一项工作,向会员、向社会交出更好的工作成绩。
谢谢。

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

ALFATIHAH BUAT KAWAN TIWI – MUALAF REJIMEN KE-10

KISAH HEROIK PERANG BAHAMAN DI PAHANG 1891-1895