UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA DARI KAWAN ABDULLAH C.D. DAN KAWAN-KAWAN DI SUKHIRIN


SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA

Selamat Menunaikan Ibadah Haji dan Selamat Menunaikan Ibadah Korban

Kami bagi pihak Kawan Abdullah C.D. dan seluruh kawan di Kampung Perdamaian Sukhirin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada seluruh kawan Islam di Kampung Perdamaian Kabang, Yaha, Kepada kawan-kawan Islam di Kampung  Perdamaian Banlang, kepada kawan-kawan Islam di Persatuan Persahabatan Abad Ke-21 Malaysia dan kepada kawan-kawan Islam di mana jua mereka berada, kepada kaum    kerabat dan keluarga para pahlawan   revolusioner yang telah gugur dan kepada massa revolusioner yang telah membantu Revolusi ‘48 sehingga ke titik penamatan secara terhormat.

            Juga tak lupa kami mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada seluruh umat Islam di Malaysia, Thailand, Indonesia, Filipina dan di mana jua mereka berada.

            Bersempena hari yang mulia ini, kami mengajak seluruh kawan dan kaum patriot demokrat supaya lebih memperkuat tali silatulrahim sesama kita, lebih memperkukuh perpaduan berbagai kaum dalam masyarakat kita, bersatu padu dan bekerjasama dengan berbagai golongan progresif demi membangun hari depan yang cemerlang.

Akhirnya marilah kita berdoa dan berusaha semoga terus menerus mencapai kejayaan demi kejayaan di depan.

Daripada
Abdullah C.D.
Dan kawan-kawan  Kampung Perdamaian Sukhirin
M. 13, Ban Chulabhorn Patana 12
District Sukhirin,
Tamboon Sukhirin,
Wilayah Narathiwat
Selatan Thailand

10 Zulhijjah 1433 Hijarah


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

ALFATIHAH BUAT KAWAN TIWI – MUALAF REJIMEN KE-10

KISAH HEROIK PERANG BAHAMAN DI PAHANG 1891-1895