AIDILFITRI BERLANGSUNG MERIAH DI KAMPUNG PERDAMAIAN SUKHIRIN


Sambutan Aidilfitri di Kampung Perdamaian Sukhirin (Ban Chulabhorn Patana 12) berlangsung meriah dan penuh kesyukuran pagi ini 19 Julai 2012. Solat sunat Aidillfitri diadakan pada 8 pagi (waktu tempatan).

Sebagaimana hari raya yang lepas, rumah Abdullah C.D. dipenuhi bekas perjurit yang datang menyampaikan ucapan selamat hari raya serta ampun maaf. Tapi sayangnya, Ibu Suriani tidak dapat ikut sama meraikan kedatangan kawan-kawan kerana keuzuran.

Sebuah jamuan sederhana disediakan untuk seluruh penduduk. Di mimbar masjid sebelum solat sunat Aidilfitri dimulai, imam telah memberitahu bahawa jamuan ini disediakan oleh organisasai PKM untuk menambah kemeriahan Aidillfitri di kalangan bekas perajurit. Imam mengucapkan ribuan terima kasih kepada bapa Abdullah C.D. kerana masih mengambil perhatian kepada mereka walaupun sudah 23 tahun perdamaian berlalu.

Menjelang lebaran, sebuah kad hari raya atas nama Abdullah C.D. dan bekas perajurit Rejimen Ke-10 telah direkacipta dan dihantar kepada rakan seperjuangan dan rakan-rakan di berbagai fron perjuangan.

Di samping itu, berbagai bentuk ucapan selamat hari raya yang disampaikan melalui internet oleh rakan seperjuangan dan rakan-rakan di Malaysia telah dicetak untuk dibaca oleh seluruh kawan. Pihak warga Kampung Perdamaian Sukhirin mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada yang masih ingat kepada mereka di Selatan Thailand.

Menjelang solatsolat sunat Aidilfitri di Masjid Darul Aman

Meraikan Bapa Abdullah C.D.

Mengunjungi Bapa Abdullah C.D.

Ketua Kampung bersalaman dengan Bapa Abdullah C.D.

Anak2 generasi baru tak melepaskan peluang merakam gambar kenangan

pesan selamat hari raya dicetak untuk dibaca oleh seluruh kawan

membaca message selamat hari raya dari tanahair

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

ALFATIHAH BUAT KAWAN TIWI – MUALAF REJIMEN KE-10

KISAH HEROIK PERANG BAHAMAN DI PAHANG 1891-1895