BERDUKACITA ATAS PEMERGIAN KAWAN LAO TEGUH

Ah Fu @ Lao Teguh
Kami mendapat berita bahawa Kawan Ah Fu (di Rejimen Ke-10 dikenali dengan nama Lao Teguh) telah meninggal dunia pada 13 Julai 2012 dalam usia 82 tahun di Kampung Perdamaian Banlang, Daerah Banang Star, Wilayah Yala, Selatan Thailand.

Kami seluruh rakan seperjuangan di Kampung Perdamaian Sukhirin menyatakan dukacita yang sedalam-dalamnya atas pemergian rakan seperjuangan Kawan Lao Teguh serta menyatakan takziah yang sedalam-dalamnya kepada isteri mendiang dan seluruh rakan seperjuangan di Kampung Perdamaian Banlang.

Kami mengenang sumbangan besar mendiang semasa di Rejimen Ke-10 (1974-1989) sebagai ketua bahagian perkilangan dan peralatan senjata, teristimewa mencipta berbagai jenis periukapi sehingga pasukan kami mampu menghadapi kempen kepung basmi pihak lawan yang berkekuatan ratusan kaliganda besarnya dan memastikan kawasan basis dan daerah gerila kami sentiasa terkawal rapi.

Di jalan perjuangan besar yang kita lalui, terdapat titisan peluh dan air mata Kawan Lao Teguh. Semoga sejarah akan mencatatkan perjalanan mendiang secara jujur dan adil.


Dari kawan-kawan di Kampung Perdamaian Sukhirin.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

ALFATIHAH BUAT KAWAN TIWI – MUALAF REJIMEN KE-10

KISAH HEROIK PERANG BAHAMAN DI PAHANG 1891-1895