ALBUM GAMBAR SEJARAH PKM

Album Gambar Sejarah Parti Komunis Malaya dengan tiga bahasa (Melayu, Cina dan Inggeris) telah dikeluarkan pada penghujung Mei oleh Syarikat Penerbitan Abad Ke-21, ia merupakan bacaan bergambar popular. Dimaklumkan bahawa terbitan ini telah diberi prihatin dan tahniah oleh bapak Chin Peng!

Album Gambar ini terbahagi kepada: Bahagian Pertama: Pengenalan Singkat PKM, yang berupa kumpulan gambar; Bahagian Ke Dua: Perjalanan Yang Cemerlang, yang berupa buku cerita bergambar; dan bahagian akhirnya ialah Lampiran: Pengenalan Singkat Pelbagai Masa Sejarah PKM, yang berupa dokumen keterangan.

Demi memenuhi keperluan para pembaca dalam pelbagai bahasa, maka dalam Album Gambar ada keterangan dalam tiga bahasa, iaitu Malayu, Cina dan Inggeris. Dan Lampiran yang berupa dokumen itu, juga ditulis dalam tiga bahasa untuk membuat pengenalan secara ikhtisar mengenai pelbagai masa dalam sejarah PKM, dengan ini untuk melengkapi mana-mana yang kurang dalam kumpulan gambar atau dalam buku cerita bergambar itu. Ketika membacanya, para pembaca yang budiman boleh membuat bandingan antara gambar dan tulisan itu, dengan in akan saling menyerlahkan antara satu sama lain. Barangkali ini akan membolehkan para pembaca dapat memahami lebih lanjut tentang sejarah PKM.

Album Gambar Sejarah PKM ini setebal 340 muka surat. Harga jualan sebuah RM30, S$18. Harga pesanan pos Malaysia dan Singapura merangkumi bayaran pos; harga pesanan pos di luar Malaysia dan Singapura akan ditambah bayaran pos. 
 
Sumber: Buletin Persatuan Persahabatan Abad Ke-21 Malaysia, bilangan 24, 30 Jun 2012


Ulasan

Mohd Fahris berkata…
di mana saya boleh dapatkan buku ini????

Catatan popular daripada blog ini

ALFATIHAH BUAT KAWAN TIWI – MUALAF REJIMEN KE-10

KISAH HEROIK PERANG BAHAMAN DI PAHANG 1891-1895